Отборът на Хонда изключи възможността да отпише сезона във Формула 1, така че ще може да се съсредоточи върху създаването на по-конкурентоспособна кола за следващата година.

Главният инженер Джаки Еекелерт смята, че японската компания трябва дори да увеличи усилията си за подобряване на резултатите, за да създаде добра база на пилотите.

Екипът подготвя много нови елементи, за да усъвършенства аеродинамиката на болида RA107. в същото време се работи и по шасито за автомобила за 2008 година.

„В професионален отбор не можеш да отпишеш сезона – нямаш такова право. Дори и да го направим и да започнем да проектираме нова кола, все пак трябва да знаем, как да я направим по-добра. Честно, ние трябва да завършим този сезон и да стигнем до там, където плануваме. Не можеш просто да прекъснеш годината и да се концентрираш върху следващата. Не е правилно”, заяви Еекелерт.

„Може да спреш да влагаш всичко в края на сезона, както направи МакЛарън миналата година. Но тогава МакЛарън беше трети четири старта преди края и знаеше, че не може да догони първите два отбора. Ние бяхме зад тях, но те знаеха, че не можем да ги изпреварим", обясни Еекелерт.

За Гран При на Малайзия бразилецът Рубенс Баричело завърши 11-ти, а съотборникът му Дженсън Бътън се нареди точно зад него.