Следвайки стъпките на БМВ и Мерцедес по отношение на случая с Макс Моузли, тимовете на Хонда и Тойота също излезе с декларация, в която се иска отговорните органи да вземат най-доброто решение по скандала с президента на ФИА.

Изявлението на тима на Хонда: "Много е важно отговорните фигури в спорта и бизнеса да запазят високият си стандарт на поведение и да изпълнят своите задължения както трябва и с респект. В Хонда Рейсинг Тийм сме много разочаровани от скорошните събития около господин Моузли и сме притеснени, че репутацията на Формула 1 и на всички участници в нея, бе сериозно накърнена. Ние заявяваме нашето твърдо желание, ФИА да обмисли сериозно този въпрос и да вземе моментално решение, което да бъде в интерес на Ф1 и световния мотоспорт".

Тойота също отправи гневни критики към президента на ФИА Макс Моузли в специално изявление. Съобщението гласи: "Тойота Мотоспорт не одобрява всякакъв вид поведение, което може да навреди на имиджа на Формула 1, особено пък ако става въпрос за поведение, което би могло да се сметне за расистко или антисемитско. Отговорните фигури в спорта и бизнеса, включително и моторните спортове, трябва да имат висок стандарт на поведение. Когато се видят всички факти, самата ФИА ще трябва да реши дали господин Моузли има моралното право да бъде президент на организацията".