Новобранецът Люис Хамилтън смята, че е щял да спечели пол позишън за Гран При на Монако, ако не е бил забавен от Марк Уебър във финалната обиколка.

22-годишният британец ще стартира от втора позиция, зад съотборника си в МакЛарън Фернандо Алонсо. Световният шампион успя да спечели първото място едва в последната минута на квалификацията.

Химилтън обаче заяви, че е загубил половин секунда зад болида на Уебър, а иначе е бил на път да запише най-доброто си постижение.

„Влязох в обиколката по фантастичен начин. Дори докоснах оградата на излизане от завой номер 4 и бях на три десети от предишния си рекорд, тогава стигнах до Уебър,” каза Хамилтън разочаровано. „Не знам дали той ми видя, или не, но ме пусна чак на завой номер осем и влязох във втората част на пистата с половин секунда по-късно. Успях да се върна до една десета от най-доброто ми време, затова все пак съм донякъде доволен.”

Хамилтън, който е лидер във временното класиране, на две точки пред Алонсо, въпреки всичко имаше поводи за радост, тъй като за втори път ще стартира от първа редица.

„Да съм на първа редица в Монако ме прави щастлив. Това е любимата ми писта и тук ние сме много бързи. Утре ще бъде интересно.”

Гран При на Монако утре започва в 15 часа българско време.