Пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън ще сбъдне мечтата на 4-годишния Рафаел от Дюселдорф. Малкото момченце ще срещне днес своя идол и дори щ се повози в супер луксозен мерцедес, шофиран именно от състезателя на „сребърните стрели”.

„Ще се возя с Хамилтън! Ама в детска седалка!”, похвали се Рафаел.„Това определено е денят на живота му!”, пише изданието.

Мечтата на момчето ще се сбъдне пред 50000 свидетели, или по-точно зрители. Всичко това става възможно със съдействието на „Билд” и Мерцедес.

Малкият Рафаел е победител в играта „Спечелете Хамилтън за шофьор”, организирана от германския таблоид. Майката на детето – Габи, изпратила видео запис в редакцията на вестника. „Рафаел преживяваше всяка една победа с Хамилтън. Цялото ни семейство и всички в детската градина страдаха, когато Люис не стана световен шампион. Рафаел плачеше толкова много…”, разказа Габи.

В стаята на заклетия фен пък виси огромен плакат с лика на 22-годишния британец. „Всяка вечер му казвам: „Лека нощ, Люис!”. Когато се събуждам го поздравявам за добро утро. Той е най-добрият!”, сподели Рафаел.

Щастливият победител ще се вози заедно с родителите си в луксозното возило в Щутгарт, но ще седи в своята детска седалка за кола. Мерцедесът пък ще пилотира Хамилтън. „Дръж се, малък!”, предупреждава „Билд”.