Британският пилот на Макларън – Мерцедес Люис Хамилтън спечели пол - позишън в квалификацията преди утрешния старт за Гран При на Германия на пистата „Хокенхайм”. Пилотът на „сребърните стрели” ще стартира от първа позиция, след като направи най-бърза обиколка за 1:15.666 минути.

Бразилският пилот на Ферари Фелипе Маса даде най-добро време от 1:14.921 минути в първата фаза на квалификацията, като след нея отпаднаха Джанкарло Фисикела от Форс Индия, неговият съотборник Адриан Сутил, Рубенс Баричело от Хонда, Нелсиньо Пикет от Рено и Кадзуки Накаджима от Уилямс.

Хамилтън бе най-бърз във втората фаза на квалификацията с време 1:14.603 минути, а след нея отпаднаха Себастиан Бурде от Торо Росо, Дженсън Бътън от Хонда, Нико Розберг от Уилямс, Ник Хайдфелд от БМВ Заубер и Тимо Глок от Тойота.

В третата фаза на квалификацията нямаше кой да спре Хамилтън и англичанинът даде най-добро време - 1:15.666 минути. От втора позиция утре ще стартира Фелипе Маса от Ферари, който даде второ най-добро време от 1:15.859 минути, а Хейки Ковалайнен ще започне третис най-добро време от 1:16.143 минути. До него от втора редица ще стартира Ярно Трули от тима на Тойота.

От трета редица ще тръгнат Фернандо Алонсо от Рено и Кими Райконен от Ферари, а десетката допълват Роберт Кубица, Марк Уебър, Себастиан Фетел и Дейвид Култард.