Люис Хамилтън претърпя ужасна катастрофа по време на днешната тренировка на пистата в Бахрейн. Британският пилот потроши своя МакЛарън като излезе от пистата и налетя право върху огражденията, но за щастие се отърва невредим. 23-годишният Хамилтън завърши с четвърто време, но беше над секунда и половина от лидерите Маса и Райконен с Ферари.

Настоящият лидер в класирането Хамилтън изгуби контрол на излизане от серия малки завои, което причини сериозния сблъсък в стената от гуми. След като му трябваха няколко секунди да се осъзнае, британецът изскочи от болида си без видими поражения върху себе си.

„Направих грешка. Изгубих контрол и се завъртях, доста неприятно се получи,” заяви Люис, който при предишното си подобно преживяване имаше няколко натъртени ребра след Гран При на Европа миналата година.

„Няма да се повтори. Това няма да повлияе на уикенда ми. Нямам никакви контузии, а и успяхме да завършим по-голямата част от сесията, като направихме и стъпка напред,” добави Хамилтън. „Ферари изглеждаха бързи, но не знам с колко гориво са карали. Надявам се, че когато то е в нормите, нещата ще са по-изравнени. Ние трябва да се съсредоточим върху своето представяне.”