Люис Хамилтън заяви днес, че тимът на Макларън Мерцедес не е искал да бъде отнета титлата на Кими Райконен по време на обжалването на резултатите от Гран При на Бразилия пред Апелативния съд на ФИА.

Вчера бе потвърдено, че финландецът остава световен шампион, тъй като не бяха намерени достатъчно доказателства, че температурата на горивото в автомобилите на Уилямс и БМВ-Заубер е била с повече от 10 градуса по-ниска от температурата на въздуха, което е забранено от правилника.

 

Пилотите на двата тима Нико Розберг, Роберт Кубица и Ник Хайдфелд завършиха пред Люис Хамилтън и ако бяха наказани, британският дебютант щеше получи по-предно класиране и световната титла.

 

„Както казах и преди, Кими си заслужи да спечели титлата при пилотите за 2007 година и нито аз, нито Макларън Мерцедес, имахме желание да му я вземем в съда, това не беше целта на нашето обжалване”, каза Хамилтън

 

„Очаквам с нетърпение сезон 2008 и да се състезавам с Кими и всичките ми други съперници на пистата. Надявам се да подобря второто си място от изминалия сезон и да стана световен шампион”, каза още доскорошният дебютант във Формула 1.