Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че санкцията от 5 позиции, кято трябва да изтърпи в Гран При на Китай, улеснява до голяма степен неговия партньор Нико Розберг.

Битката между двамата съотборници в Мерцедес се разразява за трета поредна година, като засега германецът има предимство. Той спечели първите два старта в Австралия и Бахрейн, а сега Хамилтън ще трябва да се бори и с наказанието си, наложено му заради смяна на скоростна кутия.

„Нико го чака лесен уикенд, или ако не друго, то поне по-лесен от обикновено“, каза Хамилтън. „Това не значи, че няма да го изпотя откъдето и да стартирам. Не значи и че не мога да спечеля състезанието. Точно това си мисля, а не се концентрирам върху ограничаване на щетите.“

„Разбира се, когато още в сряда разбереш, че те очаква наказание, това променя цялостния ти подход. Това предизвикателство обаче е шанс да се покажа в по-добра светлина. Наистина се вълнувам от това, че ще стартира по-назад, надявам се да е възможно най-добрата позиция предвид наказанието“, добави Хамилтън.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS