Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отвя конкуренцията и във втората свободна тренировка преди Гран при на Китай. Той завъртя най-бързата обиколка за 1:37.219 минути и беше недостижим за останалите. 

По-рано през деня британецът беше най-бърз и в първата тренировка. Тогава изпревари съотборника си в Мерцедес Нико Розберг. Сега обаче зад него се нареди пилотът на Ферари Кими Райконен. 

Ледения изостана само с 0.443 секунди, а останалите завършиха на повече от секунда от победителя. Трети се нареди Дани Рикиардо с Ред бул, а четвърти е победителят в Малайзия отпреди две седмици Себастиан Фетел с Ферари. 

Розберг пък се представи доста по-зле от първата сесия, когато беше втори, а сега остана едва пети, на близо 1.2 секунди от съотборника си. Шести беше Дани Квят с Ред бул, а седми - Валтери Ботас с Уилямс. 

Тази тренировка ще се запомни още със зрелищните катастрофи на Квят и Фелипе Маса в началото ѝ, както и с нахлуването на зрител около старт-финалната права. Стюардите обаче го задържаха бързо и нямаше инциденти.