Кръг преди края на сезона във Формула 1 името на шампиона остава загадка. Поне до началото на последното състезание за Гран При на Бразилия трима пилоти могат да мечтаят за титлата. Люис Хамилтън води в класирането на Фернандо Алонсо и Кими Райконен, но шансовете и на тримата са факт.

За разлика от настроенията преди два кръга обаче, не настоящият световен шампион Алонсо, а младият британец Хамилтън е фаворит на букмейкърите за краен триумф в автомобилния шампионат. Залози за успех на дебютанта се приемат при коефициент 1.476, за испанеца – 4.00 и за Райконен – при 7.00.

Финландецът обаче има най-голям шанс за победа в старта за Гран При на Бразилия пак според букмейкърите. Коефициентът за успех на Кими е 2.75, следват го познатите му съперници – Фернандо Алонсо с 3.00 и Люис Хамилтън с 4.80. Съотборникът на Райконен Фелипе Маса е 4-ти в импровизираната класация на шансовете за триумф в последния кръг в Бразилия.

Със страховитият коефициент 1501.00 пък са окичени четирима пилоти от Формула 1Адриан Сутил, Антъни Дейвидсън, Сакон Ямамото и Такума Сато.