Пилотът на Хаас във Формула 1 Ромен Грожан смята, че солидното представяне на отбора в предсезонните тестове говори за огромни стъпки в развитието на колата.

Французинът се присъедини към американския тим за миналата 2016 година, когато беше дебютът за Хаас в „кралските гонки“. Като всяко начало, нещата вървяха трудно, но изминалите 8 дни на тестове в Каталуня сега възродиха надеждите. Колата на Хаас успя да навърти цели 715 обиколки, което е огромно подобрение спрямо онези 474 година по-рано. Макар болидите отново да имат същите проблеми със спирачките, пред изминалите 2 седмици не се наложи нито една смяна на двигателя.

„Дали ще бъдем готови за Гран При на Австралия? Не, някои от големите отбори може би ще бъдат, но ние сме малък тим и ще трябва да се справим с редица неизвестни, преди да тръгнем към Австралия. Това е част от чара на Ф1“, коментира Грожан.

„Когато успееш да завършиш състезание, си наясно, че позицията ти не е лоша. Очевидно има още неща, които желаем да тестваме на пистата. В сравнение с миналогодишните тестове извървяхме дълъг път. Колата съвсем не се държи зле. Има още много потенциал, който да извадим на показ, така че дано с подобренията за Австралия успеем да го отключим“, добави французинът.