Новият пилот на Тийм Хаас във Формула 1 Ромен Грожан заяви, че е предприел огромен риск за кариерата си, преминавайки от Лотус в първия по рода си американски тим в шампионата.

Тимът на Джийн Хаас ще дебютира в кралските гонки през следващата година, като вече си осигури солиден договор за партньорство с Ферари.

Затова янките искаха да разполагат с опитни пилоти и Грожан беше една от опциите, на която те се спряха.

„Това е риск за мен, защото винаги си наясно откъде си тръгваш, а няма как да знаеш в каква ситуация ще се натъкнеш“, коментира французинът.

„Когато промениш нещо в живота си, единствено може да предполагаш какъв ще е резултатът. Не бих казал, че ходът ми е хазартен, защото получих информацията, която исках и се почувствах на 100 процента убеден.“

„Не отидох при Хаас, за да съм по-близо до Ферари. Избрах да отида при тях, защото харесах проекта им. Харесва ми, че са американци, допада ми и собственикът Джийн Хаас, както и отборният шеф Гюнтер Щайнер. Само си представете какъв успех ще бъде за нас, ако стигнем до третия етап на квалификацията в Мелбърн. Бих искал да бъда част от това“, добави Грожан.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS