Тимо Глок се защити от несправедливите нападки, че е подарил титлата във Формула 1 на Люис Хамилтън в Гран При на Бразилия, където бе задминат от англичанина два завоя преди финала.

Германецът единствен в челото опита възможността да се пребори за по-предна позиция, като единствен от пилотите в челото не сложи сухи гуми на своята Тойота, като за сметка на това спести времето за допълнително спиране в бокса.

„Това състезание беше наистина трудно. Опитах се да дам най-доброто и да спечеля точки за Тойота. Шест обиколки преди края попитах за ситуацията около гумите и около времето. Всеки път си казвах, че ще издържа още една обиколка”, обясни Глок.

„Точно последната обиколка ни лиши от възможността да сме в първата петица и в същото време реши шампионата. Опитах да дам най-доброто в това състезание. Не подарих титлата на Люис.”

„Той, както и Фелипе, работи за това през цялата година. Двамата свършиха чудесна работа и финалът беше повече от драматичен. Това е мечтаният за феновете край на шампионата - изпълнен с много драматизъм”, заяви Тимо Глок.