Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) направи първия си коментар по повод извършената продажба на Формула 1 в полза на „Либърти Медия“. От управителното тяло искат да знаят какви са плановете за бъдещето, които ще следват новите собственици.

ФИА също е акционер в най-комерсиалния автомобилен шампионат (с дял от 1 процент), като трябва да даде одобрението си, за да могат нещата да се задвижат. От централата заявиха, че не са участвали по никакъв начин в преговорите между „Либърти Медия“ и досегашните собственици от CVC Capital Partners.

“Федерацията очаква допълнителна информация относно условията на транзакцията и приветства възможността за дискусия с всички страни за възможните последствия от това споразумение спрямо промоцията на марковия за ФИА шампионат“, заявиха от ФИА.

Президентът на ФИА Жан Тод от своя страна каза, че очаква с нетърпение да работи с новите собственици. „Тепърва ще видим как тази смяна на собствеността ще повлияе върху Формула 1, приветстваме тази дългосрочна сделка с компания, чието портфолио съдържа богат набор от спортове, медии и начинания в развлекателния бизнес“, каза французинът.