Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел могат да бъдат съотборници във Ферари, сигурен е директорът на отбора Стефано Доменикали. Според слуховете в медиите, двукратният световен шампион от отбора на Ред Бул е постигнал предварително споразумение с Ферари и ще кара за италианския тим, в който е испанецът Алонсо, от 2014 година.

„Двамата са много интелигентни и могат да бъдат заедно в един отбор“, каза Доменикали в интервю за официалния уебсайт на Ферари.

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун добави, че преминаването на Фетел във Ферари е очакван ход, но не и в близките години. Според него, германецът е прекалено млад и ще трябва да се потруди още няколко години, преди да премине в редиците на италианския тим.

„Обикновено, когато един пилот премине в отбора на Ферари, той приключва своята кариера във Формула 1 именно там, така че това е възможно да се случи един ден. За тях няма да има проблем. И двамата винаги търсят нови предизвикателства, а да карат в един отбор ще бъде огромно такова. Битката между тях ще бъде сериозна, но аз бих им казал същото, което през 1979 година казах на Ники Лауда и Нелсън Пикет в Брабъм: „Нещата са толкова прости - който от двамата е по-бърз, той ще бъде номер едно в отбора“, заяви Екълстоун.

Фетел стана най-младият двукратен шампион във Формула 1, но толкова титли има и Алонсо, който в момента е считан за първи пилот на легендарния тим на Ферари.