Основателят на предстоящия да дебютира американски тим във Формула 1 Джийн Хаас заяви, че не е имало други доставчици на двигатели, които да отправят оферта като тази на Ферари. Очаква се през следващия сезон тимът да влезе в историята на шампионата като първия от САЩ, който ще се бори за титлите при конструкторите и пилотите.

Дебютът на Тийм Хаас през 2016 година обаче буди и противоречия, тъй като италианската автомобилна компания „Далара“ помага с шасито, по което ще бъдат закрепени много компоненти на Ферари. По правилник клиентски болиди не се допускат до участие в състезанията. Американците освен всичко друго тестваха дизайна на автомобила си и в аеродинамичния тунел на „скудерията“.

Хаас обаче настоява, че отборът му не е просто клиент на Ферари. „Ферари искаха да работят с нас не само във връзка с двигателите и трансмисията, но също така да помогнат с окачването и електрониката“, обясни американецът.

„Като новак в шампионата ние се нуждаем от цялата помощ, която можем да получим по инфраструктурата и колата. Можеше и други да ни доставят двигатели, но не и трансмисии. Ние трябваше да ги правим сами. Ферари беше достатъчно щедър да ни предложи да продаде толкова, колкото е позволено и ние се възползвахме. Те искаха да продават, а ние да купуваме, така че отношенията ни са добри“, допълни Хаас.