Доставчикът на гуми във Формула 1 – „Пирели” публикува избораните от всички тимове комплекти за Гран При на Унгария, последен кръг преди лятната пауза в шампионата.

Отборът на Ферари е най-агресивен от трите топ отбора. Себастиан Фетел ще има цели девет комплекта от ултра меките гуми, докато Кими Райконен ще има осем. И двамата ще има по три чифта от меките гуми, а Кими ще има два от комплекта медиум, с един повече от колегата си в Маранело.

Основните конкуренти на Ферари в шампионата, Мерцедес са заложили на по-консервативна стратегия. Люис Хамилтън ще разполага със седем комплекта ултра меки, пет меки и един медиум. Съотборникът му в тима на „сребърните стрели“ – Валтери Ботас също ще има седем чифта ултра меки, но и той като сънародника си във Ферари ще има два комплекта медиум, за сметка на меките гуми.

Със същата стратегия като Ботас ще се и двамата пилоти на Ред Бул, Макс Верстапен и Даниел Рикардо (7 ултра меки, 4 меки и 2 медиум).

Както и в Германия, отново Рено е с най-агресивния избор на гуми, при който и двамата им пилоти - Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнс-младши – ще разполагат с по 10 комплекта от ултра меките гуми. Испанецът ще разполага с два чифта меки и един медиум, а германският му колега ще е с обърнат избор на двата по-твърди типа гуми.

Гран При на Унгария можете да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, на 29 юли от 16:10 часа.