Пилотът на Ферари Фелипе Маса сподели, че е направил грешка при избора на настройки на своя болид по време на днешните две свободни тренировки на пистата „Сепанг“.

В края на втората сесия преди Гран При на Малайзия неговият съотборник Фернандо Алонсо бе 6-ият най-бърз пилот на трасето, докато Маса се смъкна до 16-ата позиция и бе с 1,3 секунди по-бавен от испанеца. Бразилският пилот призна след края на тренировките, че е карал с различни настройки, които обаче не са сработили по желания начин. Въпреки това 31-годишният състезател остава оптимист за предстоящите квалификации.

„Фернандо и аз следвахме доста различни програми днес и това е главната причина за голямата разлика във времената ни“, заяви Маса. „Специално по време на втората сесия ние се движехме в коренно различни посоки и за съжаление моята не завърши добре, но поне ми позволи да разбера няколко важни неща за управлението на болида. Сега моите инженери и аз знаем кое е правилното решение, което ме кара да очаквам много повече от утрешната квалификация за разлика от онази в Мелбърн.“

„Ясно е, че нашата кола към настоящия момент не може да се бори с най-добрите отбори. Дали усещам някакво специално напрежение? Не, не повече от обикновено: Ферари винаги са под пара. Важното е да разберем какво не се получи в Австралия и си мисля, че вече разполагаме с достатъчно информация, за да се справим“, завърши Маса.