Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун предупреди Англия, че може да загуби правото си да домакинства Гран При, след като договорът на Силвърстоун изтече през 2009 година. Босът на най-бързия спорт призова правителството на страната да спонсорира модернизирането и реконструирането на пистата.

Екълстоун ще започне скоро преговори със собствениците на трасето BRDC, но призна, че моментното състояние на пистата никак не е добро. Той вярва, че правителството има необходимите средства да бъдат извършени бързо и качествено необходимите подобрения.

„Управлението на Англия може и трябва да направи нещо, за да помогне на BRDC да задържи правата за Гран При. Ние сме длъжни да бъдем дом на моторните спортове. Всички останали страни по света успяха да създадат необходимите условия, за да домакинстват старт от Формулата. Англия не успя. Вината за това не е моя”, отсече Екълстоун пред „Дейли Експрес”.

„Правителството иска Олимпиада, защото тя ще донесе печалба на държавата. Могат да дадат заем на Силвърстоун да ремонтира трасето. От Формула 1 също се печелят много пари. Ако това не стане, няма да подновим договора на организаторите. Има много други страни, които предлагат по-добри условия за състезание”, каза още Екълстоун.