Шефът на Формула 1 Бърни Екълстуон се изправи пред Върховния съд в Лондон и заяви, че обвиненията към него са напълно неоснователни.

Британецът трябваше да даде показания в английската столица, след като бе обвинен, че с „корупционна сделка“ си е осигурил оставането на върха в йерархията. Ръководителят бе заподозрян в извършване на споразумение с германския банкер Герхард Грибковски, чрез което собствеността върху най-комерсиалната автомобилна надпревара е трябвало да отиде в ръцете на купувач, посочен от Екълстоун.

Тъкмо заради медийната компания „Константин Медиен“ твърди, че е била ощетена при наддаването и поде правни действия срещу Екълстоун. „Техните обвинения са безпочвени. Аз не съм човек, който отправя заплахи“, каза той пред съда. „Ако искам да свърша него, просто го правя, а не а заплашвам.“

Босът на Формула 1 също така добави, че е бил изнудван от Грибковски и му е платил подкуп от 10 милиона паунда, тъй като банковият служител се готвел да му стовари проверки от данъчните.

От „Константин Медиен“ обаче твърдят, че всъщност Екълстоун е инициаторът на цялата операция и се е облагодетелствал финансово от смяната на собствеността.