Състезанието за Голямата награда на Великобритания във Формула 1 ще бъде преместено от пистата Силвърстоун в Донингтън Парк от 2010 година, съобщиха от Международната федерация по автомобилизъм.

"След дискусии ФИА реши Гран при на Великобритания да остане в календара на Формула 1. От 2010 година новият дом на Гран при на Великобритания ще бъде Донингтън Парк", се казва в съобщение на ФИА.

Собствениците на пистата "Донингтън парк", която ще бъде домакин на ГП на Великобритания от 2010 година, обявиха, че имат петгодишна инвестиционна програма на стойност 100 милиона паунда, която да изпълнят за десетте години, в които ще домакинстват на британското Гран При.

Собственикът Саймън Джилет и изпълнителният директор на пистата Лий Гил обявиха: "Ние сме много радостни и горди, че получихме правата да бъдем домакини на състезание от Формула 1 от 2010 година. В началото на миналата година, ние подобрихме пистата и цялата инфраструктура, с което показахме нашата готовност да направим необходимите инвестиции за да може Донингтън парк да стане една от най-добрите писти в света".