Шефът на Ферари Стефано Доменикали смята, че изминалият уикенд във Формула 1 може да се окаже повратна точка за Фелипе Маса.

Бразилецът, който бе подложен на постоянни критики от началото на сезона, завърши 6-и в Гран При на Монако, което бе и неговото най-добро класиране до момента.

„Той направи страхотен уикенд – точно такъв, какъвто заслужаваше след цялото това напрежение“, заяви босът на тима от Формула 1. „Квалификацията му бе на ниво. Винаги ще се намери някой, който да каже, че Маса е можел и по-добре, но картината трябва да се погледне от друг ъгъл.“

„Състезанието му също бе страхотно. Той е малко недоволен, защото можеше да изпревари Люис Хамилтън, но първите шест болида бяха изключително близо един до друг. Това, че завърши малко зад лидерите, ме зарадва много и съм сигурен, че може да се окаже повратна точка в сезона му. Той се нуждае от такова нещо. Заслужаваше този резултат, нуждаеше се от него, както и ние се нуждаехме в надпреварата при конструкторите. Очаквам силен Фелипе до края на сезона“, завърши Доменикали.