Пилотът на Макларън Дженсън Бътън разкри, че може и през следващата година да бъде част от моторния спорт, макар и вече не като състезател във Формула 1.

През миналия уикенд британецът потвърди, че кара последния си сезон във Ф1, а неговото място в отбора ще бъде заето от резервния пилот Стофел Вандоорн. Световният шампион от 2009 година обаче не бърза да приключва напълно кариерата си на пилот, в която записа 16 сезона във Формула 1.

„Има вероятност и през 2017 година също да се състезавам, но в момента не мисля за нищо друго освен за настоящия сезон“, коментира 36-годишният ветеран. „Има много неща, които искам да опитам. Ако трябва да ги изброявам сега обаче, това е невъзможно.“

„Много се вълнувам по този повод. Каквото и да ми крие бъдещето, ще е вълнуващо и ще ми даде възможност да живея живота си като възрастен. Моето семейство става все по-голямо и ще е хубаво да прекарвам време с тях, а не да ги виждам веднъж годишно и едва тогава да осъзнавам колко са пораснали. Това е много важно за мен“, добави Бътън.

„Обичам фитнеса, обичам да участвам в триатлон, обичам колоезденето и, разбира се, до края на живота си ще обичам да бъда пилот“, завърши британецът.