Производителят на двигатели за Формула 1 Рено призна, че очаква с безпокойство стартът на новия сезон във Формула 1. Първият старт за 2014 година ще се състои на 16 март в Мелбърн, а снабдителят на Ред Бул, Лотус, Торо Росо и Кейтъръм все още не може да отстрани проблемите в своите блокове.

До момента през предсезонните тестове четирите клиенти на френската компания заемат последните места по изминати километри. Общо квартетът е навъртял 8322 км,което е по-малко от половината, които изминаха четирите отбора с двигатели на Мерцедес.

„От днес до Мелбърн имаме няколко неща, за които да се погрижим“, обясни заместник-техническия директор на Рено Роб Уайт. „Трябва да съберем всички данни от отборите, да ги прегледаме и да измъкнем най-доброто от нашите двигатели.“

„В Мелбърн ни очаква един неспокоен уикенд. Ако се получи нормално състезание, в което и двете коли работят добре във всяка сесия, ще си отдъхнем. Надявам се да окажем подкрепа на нашите отбори, за да обясним представянето на колата и да позволим на пилотите да карат свободно“, завърши Уайт.