Лука Бадоер обвини медиите за неуспеха си, след като изгуби мястото си като заместник на контузения Фелипе Маса.

Джанфранко Фисикела се състезава с колата на Ферари на Монца и до края на сезона, след като тест-пилота на тима от Маранело Бадоер се оказа най-бавния на пистата в две състезания.

38-годишният Бадоер дори не успя да сдържи нервите си към британски репортер по време на пресконференцията на Спа, а малко по-рано заяви, че медиите са помогнали за лошото му представяне.

"Тези, които пишат не разбират колко много напрежение могат да вложат в една кауза. Медиите изиграха фундаментална роля в решението да ме заменят", заяви Бадоер пред "Gazzetta Sportiva".

Той заяви също така, че е щял да се представи много по-добре на Монца, ако правилата на Формула 1 не ограничаваха резервните пилоти.

"Тези правила забраняват на резервните пилоти да бъдат и тест пилоти, и ги правят жертви - това може да се случи само във Формула 1", заяви италианецът.

От Ферари вече обявиха, че Фисикела ще бъде новият резервен пилот през 2010 година, а Бадоер, който е в тима от 1990 година ще напусне тима, след като договорът му изтече в края на годината.

"Искам да остана. Приключих със състезанията но връзката ми с Ферари остава", допълни още Бадоер.