Пилотът от Формула 1 Марк Уебър бе блъснат и тежко контузен от автомобил, по време на участието си в благотворително спортно мероприятие в Тасмания. 32-годишният австралиец, който кара за Ред Бул Рейсинг, карал велосипед близо до Порт Артур в южната част на острова, когато бил засечен от кола. Въпреки че е сериозно пострадал, все още няма опасност за живота му.

Въпросното благотворително събитие е под патронажа на самия Марк Уебър и представлява 250-километрово състезание с планински велосипеди, кану и пешеходни преходи.

„В резултат на инцидента, Марк Уебър има сериозни наранявания, но няма опасност за живота му,” съобщиха парамедиците, пристигнали моментално на мястото. „Той бе прегледан, след което бе откаран с хеликоптер до болница Хобарт.”

Директорът на мероприятието Джоф Донохю съобщи, че Уебър вероятно е със счупен крак, но все още няма точна диагноза. Той обясни, че е твърде рано да се преценява дали травмите могат да се отразят на подготовката на Марк Уебър за сезон 2009 във Формула 1.