Българската надежда за пробив във Формула 1 - Владимир Арабаджиев, стартира десети и след много оспорвана битка финишира четвърти на пистата Ошерслебен в Германия.

Нашият пилот бе единственият състезател в International Formula Master, който за първи път кара на тази писта. Независимо от опита на съперниците му, шампионът ни по картинг бе един от най-бързите на трасето.

След победата в Ещорил (Португалия) и двата подиума на По (Франция) и Бърно (Чехия) най-добрият български пилот отново финишира в челото на най-престижния подготвителен шампионат за млади пилоти по пътя им към Формула 1.

След финала Владимир Арабаджиев каза за БТА: "Още в началото на сезона знаех, че Ошерслебен ще е много трудно състезание за мен. Всичките ми конкуренти имат по няколко състезания на тази писта, а аз направих първите си обиколки едва в петък. Борбата с Михаел Амермюлер беше много оспорвана и се наложи да дам всичко от себе си. Важното е, че успяхме отново да спечелим точки и вече гледаме напред към следващият старт на Имола".

След този старт Владимир Арабаджиев се придвижи с едно място напред в международния шампионат и в момента е на пета позиция. Пловдивчанинът се състезава и във Formula Master Италия, където е начело в шампионата с три победи от 4 старта.