Световният шампион Фернандо Алонсо заяви, след като спечели първа позиция за състезанието утре, че предимството на старта е голям плюс за него, но в надпреварата в Монако всичко може да се случи. Пистата по улиците на Монте Карло е най-тясната в шампионата на Формула 1, което прави изпреварванията на нея изключително трудни. Испанецът смята, че времето е непредсказуемо и неговата промяна би направила състезанието още по-интересно.

 

„Много съм щастлив, че спечелих моята първа стартова позиция за тима на МакЛарън Мерцедес тук в Монако” – заяви световният шампион - „Колата работеше добре през целия уикенд и ние бяхме конкурентоспособни при всякакви условия.”

 

„Както изглежда винаги се случва в Монако да попадам в трафик при моята последна бърза обиколка, но това е една от особеностите на това място. Квалификацията бе много стресираща заради постоянната заплаха от дъжд. Ние дори стартирахме третата сесия с нови гуми за всеки случай. Не знам какво ще ни поднесе времето утре, което ще направи състезанието интересно. ”

 

„Очевидно първата позиция дава възможно най-добрия възможен старт на състезанието, но тук се правят 78 обиколки, а в Монако всичко може да се случи. Колата обаче е бърза и ние имаме добра стратегия, така че се надявам на добри резултати.”