Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо заяви, че се надява да присъства на някои състезания тази година, за да помогне на "Рено" с "всичко, от което може да се нуждаят" преди завръщането му във Формула 1 през 2021 година. 39-годишният испанец, който за последно се състезава с "Макларън" през 2018 г., се завръща за трети път с екипа на френския производител.

"Ще има няколко дни на тестове тук във фабриката, в които се подготвям за следващата година и също помагам по някакъв начин през почивните дни тази година", каза Алонсо.

"Предполагам, че ще дойда на няколко състезания, само за да бъда с отбора на пистата и да разбера философията, с която се работи през уикендите. Състезанието в Абу Даби вероятно ще бъде задължително и се надявам да мога да дойда в Имола, която е близо до дома ми в Швейцария. Ще бъда на разположение на екипа за всичко, от което се нуждаят", заяви още той.

Алонсо посети фабриката на екипа в Енстоун в централна Англия за монтаж на седалка, а също така пътува до Вири-Шатийон във Франция, за да се срещне с техници на "Рено". Испанецът спечели титлите си с "Рено" през 2005 и 2006 г., а също така се състезава за тях през 2008 и 2009 г. след труден сезон в "Макларън".

"Много неща се промениха. Симулаторът е нов, аеродинамичният тунел е актуализиран, няколко неща са едни и същи. Това е като първия ден с много надежди, много нови неща за научаване, но много продуктивен. Мисля, че отборът ще бъде в добра форма за в бъдеще. Последните три състезания бяха окуражаващи за всички, както и за мен самия", каза още Алонсо.