Далият си почивка от Формула 1 Фернандо Алонсо очерта възможния сценарий при който би могъл да помисли за завръщане в шампионата. Испанецът заяви, че всичко зависи от това какви промени в регулациите за 2021 година ще бъдат гласувани.

В края на 2018 година испанският ветеран напусна „кралските гонки”, макар и с уговорката, че не го прави окончателно. Решението му беше продиктувано преди всичко от желанието да завърши т. нар. „тройна корона” – победи в Гран При на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Индианаполис 500. Единствено последната все още убягва на Алонсо.

В петъчните тренировки преди Гран При на Италия Алонсо в качеството си на посланик за Макларън беше гост в бокса на тима и това беше достатъчно, за да завалят въпросите за евентуалното завръщане. „Искам да опитам някои различни предизвикателства извън Формула 1. Този въпрос все още не е приключен. Говоря за Инди 500 и други неща”, коментира 38-годишният състезател.

„През 2021 година новите регулации могат да се окажат добра сплав и да поднесат една различна Формула 1 от тази, която познаваме сега. Причините, поради които си тръгнах, са все още налице – доминация на един конкретен отбор и твърде предсказуеми състезания. През 2021 година има шанс за промяна и това би могла да бъде добра възможност.”

„Всеки друг спорт е малко по-непредсказуем от Формула 1 – МotoGP е по-непредсказуем, Инди 500 е по-непредсказуем… Мисля, че новите регулации касаят тъкмо това. Единственото лошо нещо е календарът с 22 състезания – ще бъде нонстоп, а аз остарявам”, добави Алонсо.