Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо сподели, че да види карирания флаг е основната му цел по време на утрешното Гран При на Китай. Състезанието започва от 9 часа българско време и можете да го проследите пряко в ефира на Diema Sport, а също и чрез платформата Gong Play.

Британският тим се надяваше на пробив във втория етап от квалификацията, но нито Дженсън Бътън, нито Алонсо не успяха да сторят това. Две десети от секундата разделиха и двамата от целта, но въпреки това испанецът е доволен от прогреса, който вижда.

„Мисля, че ще ни бъде трудно. След като и двамата не завършихме в Малайзия, сега не е най-удачният период за учене. Трябва да направим тези обиколки и да узнаем повече за автомобила“, коментира Алонсо.

„Това е основният ни приоритет – да се опитаме да завършим състезанието, за да се ориентираме в евентуалните проблеми, защото в Малайзия положението беше далеч от идеалното. Трябва да финишираме в Китай. Резултатът накрая на няма значение, той ще зависи от темпото ни, но трябва да завършим“, добави двукратният световен първенец.