Фернандо Алонсо очаква Ферари да отвърне на удара мощно в следващото състезание от Формула 1, следващия уикенд в Бахрейн. „Черните кончета” се представиха впечатляващо на предсезонните тестове в пустинята на пистата „Шахир”

„Мисля, че няма да има големи промени в болидите, между миналото и предстоящото състезание, защото има само четири дни за подготовка, така че няма как колите да са различни. Очаквам отново да покажем дух за победа, но в тестовете Ферари бяха най-бързи, затова си мисля, че ще ни е много, много трудно пак да ги победим,” предупреди Алонсо.”В Малайзия всичко вървеше по план и успяхме да дръпнем напред при конструкторите, и да поведем при пилотите, и сега трябва да защитим позицията си.”

Междувременно, световният шампион се радва на славата си, която нарасна още със спечелването на състезание за повече от един отбор.

„Със сигурност това ти помага на мотивацията,” сподели испанецът.”Да спечелиш Гран При с два различни отбора е нещо специално. Печелих състезания с Рено три години, и сега вече съм в друг отбор, а пак имам едно второ място и една победа от две състезания. Това е сбъдната мечта за всеки пилот и аз се гордея с резултата, постигнат от целия отбор.”

Запитан защо има такава разлика между Гран При на Мелбърн и последното в Малайзия, Алонсо заяви: „Мисля, че си извлякохме поука за гумите от първото състезание, как те се държаха на трасето и смятам, че уроците, научени в Австралия ще са ни от полза през целия сезон. Направихме и някои промени в болида, сглобихме всяка частичка и, дори да е изненадващо, стъпихме и двамата на подиума.”

Алонсо спечели Гран При на Малайзия, а съотборникът му Люис Хамилтън зае втората позиция, точно преди третия Кими Райконен с Ферари.