Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо смята, че отборът продължава по правилния път във Формула 1, ала това не променя факта, че утре предстои изключително тежко сътсезание.

Подобренията по аеродинамиката на болидите позволиха на испанеца да стигне до втория етап на квалификацията, ала в крайна сметка двукратният световен шампион завърши с 15-о време. Той обаче ще стартира с наказание от 25 позиции заради промените, които Макларън направи по двигателя му.

„Болидът се държеше добре днес – новият аеро пакет ме накара да се чувствам по-конкурентен в завоите“, уточни Алонсо. „За наше съжаление това е трасе, където от значение е най-вече мощността на двигателя, така че няма как да максимизираме всичко.“

„Ние все пак вървим в правилната посока, което е позитивно. Имахме много проблеми в свободните тренировки и без съмнение трябва да помислим за надеждността. Ще имаме допълнителни санкци, щом състезанието започне. Уикендът бе поуичителен за нас, пробвахме различни конфигурации. Чака ни тежко състезание, дори малко болезнено, ала за наш късмет утре ще получим много отговори“, завърши Алонсо.