Фернандо Алонсо заяви, че победата в днешното Гран При на Монако е била най-лесната в цялата му кариера. Успехът му бе и под номер 150 за МакЛарън във Формула 1.

26-годишният испанец нямаше проблем да победи съотборника си Люис Хамилтън и Фелипе Маса с Ферари и описа състезанието като „напълно обикновено”.

„Мисля, че представянето на отбора ни този уикенд бе приятна изненада за всички,” сподели Алонсо. „Имам 16 или 17 победи в кариерата си, но никога не съм печелил с повече от минута от третия. Това може би е най-лесната и най-хубавата ми победа дотук.”

Алонсо завърши на четири секунди пред Хамилтън, и цели 70 пред Маса. Двукратният световен шампион завъртя и най-бързата обиколка на трасето в Монако.

„Няма съмнение, че уикендът бе фантастичен. Този своеобразен хеттрик – пол позишън, най-бърза обиколка и победа в състезанието – е нещо специално и когато се случи в Монако е още по-хубаво,” добави Алонсо.

„Насладих се на днешното състезание с перфектен болид през цялото време. Беше много приятно,” завърши лидерът във временното класиране.