Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще кара през следващия сезон за Ред Бул или Рено, съобщават медиите в Испания. Според източници близки до пилота той сериозно обмисля офертата на Ред Бул, която е най-добра, но трябва да се има предвид, че тяхната кола е слабо развита и може да не даде възможност на испанеца да се бори за титлата при пилотите през следващия сезон.

Според медиите в Испания шефовете на Ред Бул са решени да вложат сериозни пари в екипа си, който през изминалата състезателна година се представи доста добре, но почти сигурно отборът ще бъде напуснат от един от двата настоящи пилоти Дейвид Култард и Марк Уебър.

Ред Бул са готови да скъсат взаимоотношенията си с Рено, който ги снабдява с двигатели, за да могат да вземат Алонсо.

От лагера на австрийския концерн водят тайно преговори с БМВ Заубер и с Ферари, като все още няма нищо официално оповестено.

В същото време шефът на Рено Флавио Бриаторе даде краен срок на Фернандо Алонсо, в рамките на който той трябва да реши дали ще приеме предложението му, но все още испанецът не е казал последната си дума.

Двукратният световен шампион отхвърли предложенията на БМВ Заубер и Тойота, а от МакЛарън все още не са обявили официално дали са уволнили Алонсо.