Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо и бившият му тим Ферари показах, че взаимоотношенията помежду им са все така обтегнати. Испанецът заяви, че докато е карал за „скудерията“, е чувствал, че не може да завърши на първото място, а отговорът на „черните кончета“ дойде от техния шеф Маурицио Аривабене, който нарече Алонсо „неучтив“.

Двукратният световен шампион в кралските гонки се завърна в Макларън преди началото на настоящия сезон, след като преди това 5 години кара за Ферари. В последните две от тях обаче бе видно, че комуникацията между него и тима не върви, а раздялата изглеждаше като единствения възможен вариант.

Алонсо призна, че в този период е натрупал доста разочарования главно заради факта, че не е могъл да се бори за титлата. „Прекарах пет години тук, в които говорех за финиша си на трето, четвърто или пето място. Имаше много раздразнение. За да надвиеш Мерцедес в момента, трябва да направиш нещо уникално и аз вярвам в проекта на Макларън“, каза испанецът.

Репликата не се понрави особено на Аривабене, който обаче сдържа нервите си и отказа да навлиза в по-дълбока полемика. „Мисля единстевно за Фетел, Райконен и отбора. Тимът е преди всичко. Хората могат да говорят каквото пожелаят. Знам, че това, което Фернандо каза, не е учтиво, но на мен не ми пука“, сподели шефът, който пое юздите точно след раздялата с Алонсо.

„Когато дойдох тук за първи път, намерих отбор, който беше тотално разединен – повечето момчета бяха доста затворени и си помислих: това не е моят отбор. Първата ми задача бе да ги сплотя отново“, допълни Аривабене, с което метна още един „камък“ в градината на Алонсо.