Испанският пилот на Рено Фернандо Алонсо вярва в шансовете си за спечелване на точки от първия стар от сезона във Формула 1, въпреки отчайващия си резултат на квалификациите в Мелбърн.

Въпреки, че в последните сезони Алонсо неизменно стартираше в първите редици на състезанията, този път ще се наложи да се задоволи с начало от средата на колоната.

Алонсо се класира на 12-о място, но ще започне от 11-о, поради изтеглянето на Тимо Глок с Тойота с пет места назад за неправомерна смяна на скоростна кутия.

Алонсо спечели Голямата награда на Австралия през 2006 година, а през 2004-а, 2005-а и 2007-а неизменно заемаше място на подиума за награждаване.

„С тази стартова позиция ми остава само да се надявам да взема точки. Трябва да признаем, че все още не сме напълно готови, но ще се пробваме да подобрим тази позиция. Резултатът не е от най-добрите, но аз ще направя всичко по силите ми по време на състезанието”, заяви Алонсо.

Съотборникът на испанеца Нелсън Пикет-младши завърши на 21-о място в квалификациите, но според Алонсо и двамата имат шанс за точки в Гран При на Австралия.

„Във втората част на квалификацията бяхме осем десети зад първия отбор, което ни изненада силно, защото мислихме, че сме по-назад. Хубавото е, че разликата с първите не е кой знае колко голяма и ние ще работим по въпроса. Когато пресякох линията видях, че съм попаднал в третата част на квалификациите, но обиколката бе отменена заради червен флаг на 100 метра зад мен. Разочаровах се, но това не е извинение”, допълни двукратният световен шампион с Рено.