След успешния финал на Barum Czech Rally Zlin в края на август, Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с нова цел - старт в Рали Кипър, което е 7-ми кръг от Европейския Рали Шампионат. Състезанието ще се проведе през последния уикенд на септември /27-29.09/, което ще бъде базирано в столицата Никозия. Общата дължина на скоростните етапи ще е 200.07 км, като 87% от тях на макадам, а 13% на асфалт.

Интересен факт е, че този старт ще бъде под N100 за Екатерина, а също и държава N21, в която тя ще участва! Автомобилът за това рали ще бъде отново Peugeot 208 R2, като тозипът той ще бъде нает и обслужван от най-големия отбор вЕвропейския Рали Шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция,
който ръководи Peugeot Rally Academy. Част от отбора тази година едействащият шампион на Европа - Алексей Луканюк с навигатор Алексей Арнаутов.

“Чувствам се развълнувана, защото от 2012г. се опитвам да взема участие в Кипър, а сега почти всички е готово! Въпреки, че от 2015г. не съм карала на макадам, смятам ,че опитът, който натрупах на Барум ще ми бъде много полезен, затова очаквам бързо да се адаптирам към този тип настилка. Планираме участие на
официалния тест във вторник преди ралито, за да мога да направядопълнителни километри и така ще бъда доста по-подготвена за истинската надпревара, стартираща в петък", заяви Стратиева.