Французинът Жан-Ерик Верн си осигури титлата в шампионата за изцяло електрически болиди едно състезание преди края на сезона след като завърши пети в първото състезание от финалния двоен уикенд в Ню Йорк.

Победител в състезанието стана вече бившият шампион Лукас ди Граси с Ауди, втори след него се нареди съотборникът му Даниел Абт, подиумът допълни Себастиен Буеми с Рено.

Състезанието в Ню Йорк предложи много изпреварвания на феновете и никак не разочарова с качеството си.

Това бе и поради факта, че двамата пилоти на Течеийта, Верн и Андре Лотерер стартираха от 18-та и 19-та позиция след като бе открита техническа неизправност по техните автомобили по време на квалификацията. 

Бърд от своя страна се нареди едва 14-ти след много слаба обиколка в група едно на квалификациите.

Верн тръгна доста консервативно и чак в петата обиколка започна да се изкачва напред в класирането. За разлика от французина, Бърд бе много агресивен, но постепенно изгуби темпо и първо бе изпреварен от много агресивния Лотерер, а няколко обиколки по-късно и от конкурента си за титлата Верн.

След смяната на автомобилите по средата на надпреварата ди Граси изпревари Абт за лидерската позиция, а Лотерер пропусна Верн за позиция 5, което се оказа и достатъчно на французина да си осигури титлата, тъй като Бърд нямаше никакво темпо във втората половина на състезанието и само късно излизане на колата на сигурността му позволи да се задържи на девета позиция.

Интересен факт е че за кратката история на Формула Е, това е първият случай, в който титлата при пилотите не се решава в последното състезание за сезона, което ще се проведе утре (неделя) отново на пристанището в Бруклин и е с начален час 22:00.