Този уикенд предстои финалът на четвъртия сезон в историята на шампионата за изцяло електрически автомобили Формула Е. Традиционно шампионатът ще завърши с двоен кръг, който тази година ще се проведе в Ню Йорк. След първите 10 кръга, лидер в шампионата е бившият пилот на Торо Росо във Формула 1, Жан-Ерик Верн, който има преднина от 23 точки пред единствения друг пилот с математически шансове за титлата, Сам Бърд.

Верн, който се състезава за клиентският отбор на Рено, Течийта, има три победи през този сезон, Сантиаго, Пунта дел Есте и домашната му надпревара в Париж. Бърд (ДС Върджин) има две победи, първото състезание в Хонг Конг, както и дебютното състезание на шампионата в Рим.

Бърд отива в Ню Йорк с огромно самочувствие на пистата в Бруклин след като през миналата година спечели по безапелационен начин и двете състезания, които тогава бяха предпоследен кръг за сезона. Тази година обаче има промяна в конфигурацията на трасето, след като организаторите промениха участъка около завой номер шест. Вместо остър обратен десен завой, сега организаторите са поставили? ляв почти обратен, последван от три деветдесет градусови десни завоя, което ще допринесе за по-високи скорости на обратната права, сравнено с миналата година. Според Бърд, това ще е от полза на по-ефективния двигател на Рено.

Двете големи неизвестни в Ню Йорк ще са вече бившия шампион Лукас ди Граси, който след четири технически проблема в първите пет старта от сезона отива в Бруклин със серия от 5 поредни подиума, 4 втори места и една победа. Другата неизвестна ще е Себастиен Буеми, който все още търси своята първа победа за сезона.

Двете състезания от Ню Йорк са тази събота и неделя съответно от 22:30 и 22:00. Кой ще грабне титлата във Формула Е?