След края на състезанието от 4-ия кръг по автокрос в Челопеч се проведе и турнир с бъгита между медиите. Журналистите заеха местата на пилотите в бъгитата и показаха своите умения на трасето. 

Победител стана журналистът Ивайло Йовчев от Дарик Радио с време 2:30.05 минути. Втори остана Ради Ангелов от www.driver.bg с време 2:39.01 минути, а на трета позиция завърши Атанас Марков от списание Autobild с време 2:40.71 минути. 

Медали за успешно участие получиха още Веселина Кирова и Димитър Пунев от www.sportal.bg, Николай Пашкуров от www.gong.bg, Иля Селиктар от Автопрес 2001 и Борис Камарашки от www.lap.bg. 

Пистата в местност Маята, Челопеч е с размери 1200 метра дължина на трасето, с много овални и технични завои. Старт-финалната отсечка е с дължина 200 метра, като най-високата скорост, която може да се развие в този участък, е 130 - 150 км/ч. 

Едноместните бъгита се съревновават на естествен терен с нестабилизирана повърхност, а денивелацията (разликата между най-високата и най-ниската точка) на терена е около 15 метра. Състезателното трасе се отличава и с много обратни завои, обратен вираж, както и S-образен завой на отсечката преди старт-финала.