Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team записаха първо време при джиповете още в пролога на състезанието, който се състоя в петък по неравните терени на Бузау. 

В днешния ден участниците стартираха в 6 сутринта и оспорваната битка между офроуд състезателите започна от първите километри, като обещава интересна спортна интрига.
Малко след началото на маратонския етап, Иванчев/Николов излитат в езеро, поради неточност в пътната книга. 

Сериозни поражения по автомобила Hyundai Santa Fe T1 няма, а екипажът Николай Колев/Димитър Колев са помогнали на колегите си да изкарат по-бързо машината на трасето.

Въпреки създалата се ситуация, Иванчев/Николов от Hyundai Off-road Racing Team записаха трето време сред джиповете във временното класиране до 270-тия километър. Това ги поставя и на четвърто място в общото генерално класиране до този етап, като продължават борбата в състезателно темпо и с амбиция за първото място.

Допълнителна информация
Прототипът Hyundai Santa Fe T1 е с 300 к.с., 600 Нм максимален въртящ момент и 3,0-литров двигател. Окачването е койлоувъри с по два амортисьора на колело. Предавателната кутия е Н-образна 5-степенна.