Високи температури посрещнаха участниците от Българския Ендуранс Шампионат на пистата „Долна Митрополия“

.При слънчево време, придружено с много високи температури премина първия ден от втория кръг на Българския Ендуранс Шампионат. Домакин на кръга е пистата „Долна Митрополия“, край Плевен. 

В първото състезание за уикенда – Endurance Pole участие взеха 26 екипажа.

При туристическите автомобили до 2000 куб. см. победата отиде при отбора на Kose Bose с автомобил Renault Clio Sport. Най-доброто време записано от тях беше 2:22.593 минути. Втори и трети в този клас останаха отборите на Florida Racing и Еволюшън Рейсинг.

Дебютантите от Шумен Рейсинг с Mitsubishi Lancer Evo пък успяха да за спечелят първата позиция в туристическия клас над 2000куб. см. Зад шуменци останаха отборите на Скудерия Папазов и Vaptech Racing.

Най-многобройния клас днес беше този на състезателните автомобили с кубатура на двигателя до 2000куб.см. В него първото място заеха отбора на GTeam Gabrovo, които успяха да победят конкурентите си от Дъга Сервиз и Pleven Rally Team, които останаха съответно на втора и трета позиция. 

Считаният за фаворит в групата отбор на Lotus Sofia Motorsport отново имаше драми с автомобила и остана на пета позиция.

При „спортистите“ над 2000 куб. см. с най-добро време завърши отбора на BMW Club Bulgaria, втори и трети останаха отборите на Top Drift и Елком Рейсинг. 

Състезателният уикенд продължава и през утрешния ден, когато ще бъдат стартовете на едночасовото Endurance Sprint и класическият тричасов Endurance.