Технически проблем попречи на Иван Влъчков да завърши второто състезание от последния кръг от сезона в сериите GT4 за Централна Европа, което се проведе на пистата Зандвоорт в Холандия.

Този уикенд Иван кара с нов съотборник Крис Чадуик, като двамата управляваха българския болид Sin Car R1 за екипа на Sofia Car Motorsport на Росен Даскалов. Вчера в първото състезание двамата завършиха 4-и.

В надпреварата днес Иван стартира от 2-а позиция в класа си и я запази при потеглянето, като бе 5-и в общото класиране. 15 минути след началото на състезанието обаче се скъса главината на предно лявo колело.

Това означаваше, че Иван трябва да се прибере в бокса и да не продължи състезанието. Така той не взе точки от тази надпревара и остана на 4-о място в крайното класиране за сезона. Шампион е Мачей Марчинкиевчи с Maserati Gran Turismo MC GT4.

"Бях много бърз и исках да победя и да чуя българския химн, но днес нямахме късмет, заяви Влъчков след финала. - Благодаря на отбора ми, на Дамасцена Алба АСК, Николай Мончев, Стоян Стоянов, и на семейството ми за голямата подкрепа през целия сезон."