Иван Влъчков ще стартира от втора позиция в класа на аматьорите във второто състезание от последния кръг от сезона в сериите GT4 за Централна Европа, който ще провежда на пистата Зандвоорт в Холандия.

Този уикенд българският пилот се състезава за първи път в тандем с британеца Крис Чадуик. Двамата са зад волана на българския болид Sin Car R1 за екипа на Sofia Car Motorsport на Росен Даскалов.

Днес Чадуик кара в първата квалификация и записа 6-о време в класа и 12-о в общото класиране. Така в първото състезание по-късно днес той ще потегли от тази позиция, след което ще бъде заменен от Иван.

Във второто утре първо ще кара Влъчков и ще стартира от 2-о място след силна втора квалификация днес, в която остави зад себе си лидерите в класа Джузепе Фасиколо/Роми Дал‘Антониа. Той бе изпреварен с 0.4 сек от Мачей Марчинкиевич с Maserati.

Преди последните 2 състезания Влъчков е 2-и в общото класиране със 121 точки, и изостава на 12 т. от италианския екип, който се състезава с Maserati GranTurismo MC.

„Мисля, че можех да бъда още по-бърз, но се опитвам и да пазя гумите, каза Влъчков. – Ще се борим да се изкачим в класирането в първото състезание днес. Трябва да сме пред екипажа с номер 77 (Фасиколо/Дал‘Антониа) и пред този с №7 (Марчинкиевич)."