Иван Влъчков с Хонда Сивик не завърши състезанието в серия Туринг във 2-ия кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут - Писта Енеос. Надпреварата се проведе на трасето Дракон край Пловдив. 

Влъчков, който е 5-кратен шампион в класа, направи силно състезание. Пилотът на АСК Дамасцена-Казанлък стартира от втора позиция. В първите обиколки той бе плътно зад лидера Димитър Кондев от Green Fox Motorsport с Рено Клио.

След това Влъчков предприе атака в края на обратната права от вътрешната страна и поведе. После Иван успя да отвори преднина от над 3 секунди. Но 4 обиколки преди финала предното му ляво колело изпуши и той се прибра в бокса. Оказа се, че проблемът е сериозен и не може да продължи. 

Така победата взе Кондев, която е първа за него в класа. Втори завърши Стоил Неков (Елена Тийм, Хонда Сивик), следван от председателя на АСК Стара Загора Илия Бояджиев. Заради технически проблеми не можаха да стартират Косю Йорданов (Green Fox Motorsport), Кристиян Христов.(Ефко Рейсинг Казанлък), както и другият пилот на АСК Дамасцена-Казанлък Кольо Карастоянов.

"Успях да поведа колоната и се получи хубаво състезание. Конкуренцията бе силна. За жалост нямахме късмет в края. Надявам се на повече шанс в следващия кръг. Благодарим на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата, както и на новия ни спонсор HTI България. Без тях участието ми нямаше да е възможно", коментира Влъчков след състезанието.