При слънчево време и пред много публика се проведе вторият кръг от националният шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. 

Феновете станаха свидетели на изключително драматични и интересни състезания в четирите серии, които се проведоха в неделния ден. Домакин на на състезанието бе “Писта Енеос” с организатор “КА-2 Рейсинг Тийм”.

В най-очакваната от феновете серия “Макси”, победител стана Пламен Камбуров (ЛВ-Авто, Mitsubishi Lancer Evo IX), който стартира от първа позиция. Зад него завърши Румен Киров (Старт-М Криводол, Subaru Impreza), а трети Венцислав Станев (KA-2 Рейсинг Тийм, Mitsubishi Lancer Evo X).

В състезанието Камбуров потегли отлично и поведе колоната. Константин Маршавелов, който бе втори на стартовата решетка отпадна още на старта след проблем в неговото Mitsubishi Lancer Evo X. Илия Царски, който потегли от четвърта позиция също стартира добре и излезе на втора позиция зад Камбуров. 

На трето място се движеше Венцислав Станев. Очертаваше се интересна битка между Царски и Камбуров за първото място, но 10 обиколки преди финала единия щифт, който държи предния капак на автомобила на Царски се откачи и той трябваше да влезе в бързия бокс, за да бъде закачен отново. В следващата обиколка Румен Киров успя да изпревари Венцислав Станев и да излезе на втора позиция и я запази до финала.

В серия “Туринг” Димитър Кондев спечели първата си победа за сезона. Той завърши пред Стоил Неков и Илия Бояджиев. На старта Кондев поведе пред Иван Влъчков и Стоил Неков. В третата обиколка, след прецизна атака в края на дългата права на пистата, Влъчков успя да изпревари Кондев и да поведе в състезанието. С всяка измината обиколка, Влъчков успяваше да се откъсне пред Кондев. Три обиколки преди финала на състезанието, шампионът за миналата година получи технически проблем и трябваше да напусне надпреварата. Така състезанието завърши с победа на Димитър Кондев от Green Fox Motorsport.

В серия “Спорт” Йордан Методиев успя да завърши пред Александър Антов и Александър Димитров и да се поздрави с победата на “Писта Енеос”. В серия “Лада” победата грабна Крум Крумов, който завърши на 3.571сек. пред Огнян Патенов, трети финишира Дончо Дончев.