Спортният трибунал отмени наказанието на Царски от Писта Бургас

Илия Царски<strong> източник: БГНЕС</strong>

Илия Царски източник: БГНЕС

Националният спортен трибунал на БФАС отмени наказанието от 15 секунди, наложено на пилота Илия Царски във втория манш на предпоследния кръг от Шампионата на затворен маршрут в Бургас. 

След жалба на Пламен Камбуров, конкурент на Царски в състезанието и водач в генералното класиране преди последния кръг, на панагюрецът бе наложено наказание от 15 секунди след края на втория манш, в който той пресече финала първи. Така Царски остана на второ място, а Камбуров се изкачи на първо, печелейки и в общото класиране за кръга.

По време на днешното заседание на Трибунала в състав Ганчо Баев, Пламен Панталеев, Бойко Игнатов и Руслан Вуцов беше анализиран видео материал от спорната ситуация и бе взето решение наказанието на Илия Царски да бъде отменено, като по този начин той става официално победител от "Писта Бургас" с актив от 50 точки (след като спечели и в първия манш).

Свързани материали

  • Маршавелов повреди скоростна кутия в Бургас, недоволен от пистата Маршавелов повреди скоростна кутия в Бургас, недоволен от пистата
  • Писта Бургас очаква интересно състезание и много зрители Писта Бургас очаква интересно състезание и много зрители
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Илия Царски автомобилизъм

Други

SAS banner