Сериозна конкуренция от 9 пилоти очаква Иван Влъчков във втория кръг от шампионата на Затворен маршрут в серия Туринг. Той ще бъде Писта София, която за първи път ще се проведе на трасе в Младост 4. Квалификациите и състезанията ще се проведат в един ден - на 20 септември.

Пилотът на АСК Дамасцена-Казанлък ще трябва да се бори срещу сериозни пилоти, сред които Кольо Карастоянов също от екипа на АСК Дамасцена-Казанлък, Косю Йорданов с Рено Меган (GREEN FOX MOTORSPORT), ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик и неговият съотборник в Елена Тим Стоил Неков. 

Влъчков ще се състезава с добре познатата кола Хонда Сивик. Иван спечели първия кръг от сезона - Писта Енеос на Дракон. Преди седмица той участва в 3-ия кръг от Националните картинг серии, където след здрава битка завърши на 2-о място в клас KZ Open.

"Подготвих се добре за Писта София с участието ми на състезанието по картинг в Хасково. Очаква ни силна конкуренция. Трасето е ново и непознато за всички, а освен това е доста предизвикателно. Благодаря на семейството, механиците ми и на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата", коментира Влъчков.