47 пилоти ще застанат на старта на тазгодишното издание на Писта София, което е II кръг от Националния шампионат по Затворен маршрут (Писта). Най-много желаещи за участие в надпреварата, която ще се проведе тази неделя (20-и септември) на столичния бул. Александър Малинов, има от серия СПОРТ - 18 пилоти. 9 са заявените участници в серия МАКСИ, а по 10 са тези в сериите ТУРИНГ и ЛАДА.

Миналогодишните шампиони в сериите МАКСИ - Константин Маршавелов, ТУРИНГ - Иван Влъчков и ЛАДА - Огнян Патенов - също са сред тези, които ще покажат майсторството си по дългото 2,3 км. атрактивно трасе. 

Най-възрастиният участник на старта на Писта София е на 72 г. Това е асът на АСК Елена Тийм - Стоян Апостолов. Жаден за място на подиума е и Кристиян Христов. Пилотът на Ефко рейсинг, който е само на 19 г., ще даде газ на своята Хонда Сивик към победата. 

Надпреварата в неделя започва в 8:00 ч. с тренировки, а официалният старт ще бъде даден в 13:30 ч. 

През целия неделен ден зрителите могат да проследят и да се включат в активностите на Държавната агенция Безопасност на движението по пътищата, която ще обособи Зона за пътна безопасност. Там малки и големи. ще научат важни съвети как да се движат безопасно на пътя. 

Финалът на инициативата на СБА Най-добър млад шофьор на България също ще се проведе в неделя. Победителят в надпреварата ще спечели чисто нов автомобил за 1 година, а тримата най-добри ще представят страната ни на европейско състезание в Полша през октомври. 

Всички инициативи на Писта София преминават под слогана Животът е с предимство, с което организаторите искат още веднъж да напомнят, че високата скорост и адреналина имат място само на пистата. На пътя всички ние трябва да спазваме правилата и да бъдем толерантни.